perjantai 2. lokakuuta 2020

Ei valon vaihtelun varjoja

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa." Jaak.  1:17

Jumala on sitä, mitä lupaa. Hänen rakkautensa ja tekonsa meihin nähden ei vaihtele; että tänään rakastaisi, huomenna ei. Me olemme epävakaita, Jumala ei. Täällä valot ja varjot vaihtelee. Aurinko näyttäytyy hetken tässä ja kohta jo jossain muualla. Jumala on ja pysyy. Hänen rakkautensa loisteessa saamme olla niinäkin päivinä jolloin meistä ei tunnu siltä, että meitä voitaisiin rakastaa. Mikään ei voi olla pysyvämpää kuin Jumala!

Jeesus oli, ja on, täydellinen lahja meille!




4 kommenttia:

  1. Ajatella että monta hyvää kohtaa on otettu pois uudesta käännöksestä, tuostakin Raamatun kohdasta on jätetty osa pois uudessa käännöksessä. En alunperinkään ole tykännyt uudesta käännöksestä, minusta vanha 1933/38 käännös on paras ja ymmärrettävä.
    Jos kuka tykkää uudesta, niin ok. mutta mielestäni uusi on kuin kirja, josta puuttuu jotain.
    Hyvä että laitat aina 33/38 Raamatun kohdat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tullut nyt katsoneeksikaan, miten se siinä uudemmassa on. Täytyykin vilkaista se. Jotenkin sitä enempi luottaa tuohon vanhempaan käännökseen, vaikka toisinaan joku kohta voi ymmärrettävämmin olla sanottu siinä uudemmassakin. Muistan kun se uudempi aikanaan ilmestyi, niin sitä oli sillä tavoin kiva lukea, kun oli nykykielisempi, mutta sitten sitä palasin taas vanhaa käännöstä käyttämään. Meille tuli eilen Piplia-lehti ja siinä oli ihan uudesta UT:n käännöksestä joka käsittääkseni tässä kuussa julkaistaan. Siitä käännöksestä käytettiin merkintää UT2020. Siitä muistaakseni sanottiin, että se olisi alkukielistä tehty käännös eikä perustu entisiin suomennoksiin. Ja olisi yritetty kääntää kuitenkin sellaisella suomella, että nuoremmatkin ymmärtää. Mielenkiintoista sitten nähdä millainen se on.

      Poista
  2. Raamattu on kuitenkin kirjoitettu uskoville ihmisille, uskosta osattomille Raamattu ei avaudu, koska se on tutkiskeltava hengellisesti. silloin kun ite uskoon tulin, en ymmärtänyt Raamattua, mutta sitten yksin ollessani tuli humahdus ylhäältä ja sain siinä hetkessä ymmärryksen, luin ihan toisella tavalla sen jälkeen.
    Toki uskosta osattomille voisi uudempi olla helpompi, Raamatun mukaan peite on vielä heidän silmillä,
    niin on Israelin kansalla vieläkin peite silmillä, vasta Kristuksessa se poistuu. 1 kor.2:14

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumala tosiaan voi antaa ymmärrystä ja yhtäkkiä joku kohta, tai Raamattu laajemminkin, voi tulla ymmärrettäväksi kun Jumala asioita valaisee. Niin on Israelin kansalla vielä peite silmillä. Mahtaa olla ihmeellistä sitten kun se poistuu. Ihan niinkuin uskosta osattomallekin samalla lailla.

      Poista