sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Rukous aamuun - ja sotilaan varusteista jotain

"Herra, armahda meitä, sinua me odotamme.
Ole näitten käsivarsi joka aamu, 
ole meidän apumme hädän aikana." 
Jes. 33:2


Heräsin ankealla mielellä. Tuo rukouskirjasta löytämäni jae tuntui sopivan rukoukseksi tähän aamuun.

Mutta sitten jatkoin lukemista sillä, mitä lukuvuorossa tälle päivälle Raamatussa oli. Se oli Efesolaiskirjeen 6. luku. Siinä minua puhutteli nämä allaolevat:

"Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa." Ef. 6:10

"Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. 
Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. 
Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten  valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;" Ef. 6:11-18

Ylläolevasta jotain ajatuksia, ikäänkuin "uudella" tavalla olisin tuota jaetta ajatellut. Aiemmin se on tuntunut jotenkin sellaiselta, että ikäänkuin itsestä, "omasta varastosta", pitäisi noita asioita kaivaa.

Sota-asu on Jumalan antama. Vyö, haarniska, kengät, kilpi, kypärä ja miekka.  Meidän on oltava vyötettynä totuuteen. Jeesus sanoi olevansa totuus. Siis Häneen olemme vyötetyt, emme omiin "totuuksiimme". Haarniskakin pitää olla yllä. Sitäkään meidän ei itse tarvitse hankkia, vaan Jumala sen meille antaa. Kaikki varusteet on sotapäällikön hankkimia. Ne on meille annnettu. Ne pitää pukea päälle. Ja siihen on pukemisohjeena tuo, että "rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä..."


"Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja
 hänen väkevyytensä voimassa."
 Ef. 6:10

Siinä meille ihana toivotus!


7 kommenttia:

  1. Kiitos tästä aamun sanasta. Siunausta sunnuntaihisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe! Nyt kun päivä on kunnolla valjennut, on ilahduttavaa nähdä sen olevan aurinkoinen. Siunausta sinunkin sunntaihisi!

      Poista
  2. Eilen olikin tv 30 oneway kanavalla Rene Laulajainen, oli hienoa kuunnella hänen viime vuosien vaeltamista uskon tiellä, hän on 35 vuotta ollut evankelistana, ja hänellä ei olisi ollut tuota Jumalan antamaa sota-asua, olisi hän luovuttanut jossain vaiheessa, hän kävi jakson elämässä, jolloin ei mikään kiinnostanut, hän ei rukoillut muuta 7 vuoden aikana kuin tämän," tahtosi Herra tapahtukoon, kädessäs Jeesus savea oon"
    Todellakin me ollaan savea, mutta Jumala antaa meille nuo kaikki tarvikkeet kilvoitellessamme eteenpäin.
    Ihana että meillä on jumalan sana keskuudessamme.!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan ihanaa! Ajatella jos ei osattaisi lukea tai meillä ei olisi mahdollisuus lukea omakielistä Raamattua... Ei oikein osaa kuvitella millaista se olisi. Silloin olisi kuullun Sanan varassa ja sen tietysti, mitä Pyhä Henki kenties puhuisi ja muistuttaisi. On kyllä hieno asia, että tuo Rene on ollut tiellä, pysynyt sillä, vaikka vaikeita vaiheitä on hänellä sitten ollut, vielåpä noin pitkään. Se on varmaan ollut kuin pimeä tunneli.

      Poista
    2. Kiitti muuten vielä sulle, kun mainitsit kommentissasi tuon One Wayn ja Renen! En yleensä muista tuota One Wayta, mutta nyt otin asiakseni etsiä sen ja myös ohjelman, jossa Rene on. Tuolla ylipäätään näyttäisi olevan paljon hyvää ohjelmaa tarjolla. Jos vaikka tänään tulisi katsottua tuolta jotain, Renestä olisi helppo aloittaa.

      Poista
  3. Just tuosta tunnelista hän jotain mainitsi, koskettava tarina hänellä, kannattaa kuunnella.

    VastaaPoista