perjantai 23. lokakuuta 2020

Monenlaisia lohdutettavia ja lohduttajia

 Luin tänä aamuna hartauskirjan jakeita ja tekstiä siitä, kuinka Jumala lohduttaa meitä. 

"Kun minulla on sydämessäni paljon murheita, 
niin sinun lohdutuksesi ilahduttaa minun sieluni." Ps. 94:19

"Niinkuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä..." Jes. 66:13

Kirjassa oli myös siitä,  kuinka kirjoittaja oli todennut omakohtaisesti, että lyhytkin hetki Jumalan seurassa  voi tuoda lohdutuksen ja rauhoittaa. Mutta meitä on monenlaisia lohdutettavia. Itse taidan olla aika vaikea lohdutettava, sillä usein en osaa ottaa omalle kohdalleni sitä lohdutusta, jonka vaikka jakeena jostakin luen. Levottomat ajatukset saattavat olla niin voimakkaat, niin sitkeästi minussa olevat, että joutuu lohdutusta etsimään pidempään ja rukoilemaan, että voisi lohdutuksen kokea. Uskon, että Jumala kuitenkin tahtoo ja voi lohduttaa omiaan. Jopa minunlaistani vaikeaa tapausta. Se ehkä kestää vähän kauemmin kuin jollakin toisella, mutta tulee kuitenkin. Sen on saanut kokea, vaikka toisinaan saattaa tuntea, ettei ajatukset voi mitenkään muuttua.

Otsikossa puhuin myös lohduttajista. Jumala on täydellinen Lohduttaja. Mutta hän voi käyttää myös ihmisiä siinä asiassa. Toinen mainitsemistani jakeista puhui äidin antamasta lohdutuksesta. Monella voi olla kokemus, kuten hartauskirjan kirjoittajalla, että äiti osaa lohduttaa, ja niinhän siinä jakeessakin oli. Mutta koska vajavaisia ihmisiä olemme, emme me vajavaiset äidit ja isät aina osaa olla lohduttavia. Meillä on omat haavamme, pelkomme ja epävarmuutemme ja meissä yhä oleva lapsi, emmekä siksi kenties kykene. Ja omien lastemme asiat ovat asioina kuin omiamme, joten senkään vuoksi omat vanhemmat eivät aina pysty olemaan lapsilleen sitä, mitä ehkä haluaisivat.  Eivätkä lapsemme ehkä osaa ottaa lohdutusta juuri meiltä. Mutta me itsekukin voimme kääntyä lohdutettaviksi Jumalan puoleen! Hän osaa. Hän on täydellinen Lohduttaja. Hänellä on kaikki keinot käytössään.
Jumalan siunaus sinun päivääsi!

Saakoon Hän hälventää mielestäsi huolten pilvet..


4 kommenttia:

 1. Lohdutusta tuova postaus. Huolen pilviä on nimittäin viime aikoina riittänyt. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Taivaallisen Isän hellää huolenpitoa sinulle!

   Poista
 2. Huolia on riittänyt täälläkin. Onneksi Jumala todella lohduttaa. Hirveän helposti alan silti aina uudestaan murehtia tai masennun, mutta onneksi sitä Jumalan lohdutustakin voi saada uudestaan ja uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin on minun laitani, yhä uudestaan alkaa mieleni kaivella samaa huolten kasaa; vaikka ei tarvitsisi. Mutta onneksi saadaan aina uuudestaan mennä lohdutettaviksi!

   Poista