lauantai 17. heinäkuuta 2021

"Onko tässä ny ollu jotain siunausta?"

Otsikon sanoin on voinut joutua kyselemään, kun mitään ei tunnu näkyvän. Tai jos se mitä näkyy, näyttää aivan päinvastaiselta.

Onko siunausta silloin vai ei?

Usein Jumalan siunaukseksi nähdään vain se, kun kaikki menee omasta mielestä hyvin, ja toisetkin ehkä kiittelee menestystä. Mutta onko sairas, tai kaiken menettänyt, tai monia vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia kokenut jäänyt vaille siunausta?

Se ei ole niin yksioikoista. Kyllähän Raamatussa esim. omaisuus tms. on yksi Jumalalta tullut siunaus. Tai terveys, jne. Mutta jos siinä olisi kaikki, se olisi kaiketi aika pintapuolista. 

Jumalasta taidetaan oppia enemmän kuitenkin vastoinkäymisten kautta. Vaikka se niin epämiellyttävää onkin. Nähdään,  usein jälkikäteen; että olihan Hän mukana, olihan Hänellä suunnitelma, vaikka kaikki näytti ihan sekasortoiselta.

Tänäänkin jos jaksaisimme muistaa, ettei edes yksi hius putoa päästämme, mikäli Jumala ei sitä salli. Saati sitten, jos on paljon suuremmat asiat kyseessä. Ja jos Hän jotain sallii, ei se ole vain sattuman kauppaa, vaikka meistä siltä tuntuisikin.

Jumala on rakkaus. Ja Hän osoitti rakkautensa siinä, kun järjesti meille pelastuksen synneistä, siitä  huolimatta, että inhoaa syntiä yli kaiken. Mutta rakastaa ihmistä - synnin runtelemaa. Sinua ja minua.

"Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?"  Room. 8:32





2 kommenttia:

  1. Rohkaiseva kirjoitus! Monesti syvimmät siunaukset tulevat vaikeimpien vaiheitten kautta. Sitä ei vain niinä vaikeimpina hetkinä jaksa nähdä. Ja silti Jumala oli mukana, silti hänellä oli tosiaan suunnitelma, vaikka kaikki näytti niin sekasortoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti sitä vaikeina päivinä ajattelee ettei Jumalakaan asioistani välitä, ei vastaa rukouksiin; vaikka Hän silti salassa koko ajan puolestamme toimii. Kun voisikin enempi uskon katseella asioita katsella.

      Poista