sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Rakentamista...

"Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.

Ja rankkasade lankesi, virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.

Ja jokainen, joka kuulee nämä sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi. 

Ja rankkasade lankesi, virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa, sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa." Matt. 7:24-29


"Sillä jos joku teistä tahtoo rakentaa tornin, eikö hän ensin istu laskemaan kustannuksia, nähdäkseen, onko hänellä varoja rakentaa se valmiiksi," Luuk. 14:28

"Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi'..." Luuk. 13:35

"Taikka ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun torni Siloassa kaatui heidän päällensä, luuletteko, että he olivat syyllisemmät kuin kaikki muut ihmiset, jotka Jerusalemissa asuvat? Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte." Luuk. 13:4-5

---

Me emme ole taitavia laskemaan edes niitä kustannuksia, saati rakentamaan. Unohdamme, mitä meille neuvottiin. Meiltä voi loppua kaikenlaiset "varat", meiltä voi puuttua rakennustaidot ja jaksaminen. Omat rakentamamme voivat sortua, tai jäädä ennenpitkää autioksi. 

Tarvitsemme aivan välttämättä todellista ammattilaista avuksemne: Nasaretilaista Jeesusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti