lauantai 14. elokuuta 2021

Masentuneelle

Profeetta Eliakin koki masennusta. Mitä hän siinä tilassa teki? Hän meni monen muun masentuneen lailla pitkäkseen ja nukkui.

Kun hän heräsi siitä, enkelin herättämänä, oli "hänen päänsä pohjissa" tuoretta lämmintä leipää sekä vesiastia. Elia nousi syömään tarjotut eväät - ja paneutui uudestaan nukkumaan.

 Sitten hänet herätettiin uudestaan ja kehotettiin syömään, ettei matka kävisi liian raskaaksi. Sen aterian jälkeen Elia kulkikin päiväkausia ja sai lopulta kohdata Herran ja kertoa ahdistuksensa hänelle. 

Jumala selvitti hänelle, ettei tilanne ollut ihan sellainen, kuin Elia oli luullut. Ja lopulta Elian käskettiin lähteä kulkemaan takaisin samaa tietä jota oli tullut, sillä häntä odotti uudet tehtävät. 

Varmaankin Elia lähti niihin nyt turvallisin ja luottavaisin mielin, koska oli saanut Jumalan huomiota ja armollista hoitoa masentuneelle mielelleen. 

Mekin voimme varmaan saada sellaista. Meilläkin on lupa nukkua ja syödä. Ja sitten katsotaan, mitä Jumala on meille varannut.

---

Eliasta: 1. Kun. 19  (Alla olevasta linkistä pääsee lukemaan tuon luvun)

https://www.koivuniemi.com/raamattu


2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus! Tuo on minusta ihana raamatunkohta. Ihanaa miten Eliaa hoidettiin, hän sai levätä kunnolla, ei heti vaadittu jaksamista. Niin mekin saamme levätä väsymykset pois, ja sitten Jumala voi viedä uusiin haasteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein me varmaan odotamme itseltämme kaikenlaista suorittamista enemmän kuin Jumalan tarkoitus olikaan. Tai ainakin emme osaa levätä edes silloin kun olemme hiljaa, koska ajatuksissa on kaikkea sitä mitä pitäisi saada/olisi pitänyt saada aikaan. Jeesuskin kuitenkin kutsui kiireisten keskellä opetuslapsiaan lepoon ja rauhaan. Samoin antoi Marialle luvan olla rauhassa Martan puuhatessa. Mutta ne emme tahdo antaa lupaa itsellemme.

      Poista