sunnuntai 22. elokuuta 2021

Pysytään toivossa!

"Minä en luovu toivostani enkä lakkaa sinua ylistämästä." Ps 71:14  KR-92

"Olkaa siis kärsivällisiä, veljet, Herran tuloon asti. Niin maamieskin: kärsivällisesti hän  odottaa maan kallista hedelmää kevään ja syksyn sadonkorjuuseen saakka.

Olkaa tekin kärsivällisiä ja rohkaiskaa mielenne, sillä Herran tulo on lähellä." Jaak. 5:7-8 KR-92
"Veljet, ottakaa vastoinkäymisten kestämisessä ja kärsivällisyydessä esikuvaksenne profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä. Niitä, jotka kestävät loppuun asti, me ylistämme autuaaksi. Te olette kuulleet Jobin kestävyydestä ja tiedätte, mihin tulokseen Herra antoi sen johtaa. Herra on laupias ja anteeksiantava." Jaak. 5:10-11 KR-92

"Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä. Jos joku teistä on sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä voidelkoot hänet öljyllä Herran nimessä ja rukoilkoot hänen puolestaan, ja rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, hän saa sen anteeksi. Tunnustakaa siis syntinne  toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. Elia oli samanlainen ihminen kuin me. Hän rukoili hellittämättä, ettei sataisi, eikä maa saanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen. Ja kun hän taas rukoili, taivas antoi sateen ja maa tuotti jälleen hedelmää. 

Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen ohjaa hänet takaisin, niin tietäkää tämä: joka palauttaa syntisen harhateiltä, pelastaa hänet kuolemasta ja peittää paljotkin synnit." Jaak. 5:13-20 KR-92
 4 kommenttia:

 1. Hyvä muistutus että rukouskaan ei ole turhaa vaikka siltä joskus tuntuisikin:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tulee kuulluksi. Mieleen tuli laulusta (Heli Hurrin kasetilta): "Vastaus taivaassa odottelee...."

   Poista
 2. Ihana ajatus tuo "minä en luovu toivostani". Liian helposti sitä on usein valmis luopumaan toivosta, mutta onneksi Jumala rohkaisee aina uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan rohkaisee. Monesti on saanut huomata nousseensa jostain alhosta, vaikka on luullut ettei sieltä voi olla mitään tietä ylöspäin.

   Poista