sunnuntai 8. elokuuta 2021

Vettä. Kuivuutta. Pieniä rakosia.

"Kun he kulkevat* kyynellaakson kautta, muuttavat he sen lähteitten maaksi..." Ps 84:7*

Tuon perusteella näyttäisi olevan ehkä niinkin, että joidenkin itkuiset matkaosuudet voivat koitua jonkun toisen hyväksi!

Sanotaanhan niinkin; Jeesus itse sanoi: "mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa, vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään." Joh. 4:14

Vesi etsii uomansa, pienetkin raot ja kolot...

---

"...ja syysssade peittää sen siunauksilla." Ps. 84:7

"Siunauksilla" - monikossa... Ei vain yhdellä siunauksella, mikä sekin olisi paljon - kun se Jumalalta tulee - mutta vielä monilla!

---

* Psalmi 84:7 sanatarkasti: "...käyvät..." Tuo sana tuokin mieleen sen, ettei sinne laaksoon ole varmastikaan tarkoitus jäädä asumaan.

"Kun he käyvät kyynellaakson kautta, he muuttavat sen lähteitten maaksi, ja syysssade peittää se siunauksilla. 

He käyvät voimasta voimaan, he astuvat Jumalan eteen Siionissa." Ps. 84:7-8

"Voimasta voimaan"... Kun kuljetaan jostakin johonkin, on siinä yleensä jokin väli, jolloin odotetaan siihen seuraavaan pääsyä, ja uuden vaiheen huomaa. (Voihan tuon jakeen niinkin käsittää, että ollaan jatkuvasti voimissaan. En ole mikään Raamatunselittäjä, kirjoitan vain mitä minulle mieleen tulee jakeista.)


2 kommenttia:

  1. Nuo ovat ihanat jakeet ja sinulla ihania huomioita niistä! Tosiaan siunauksia ihan monikossa ja toisten hyväksi. Ja voimasta saa mennä taas uuteen voimaan. Varmasti on niitä voimattomia välejä kenellä tahansa, ei kai kukaan ole niin suuri sankari, että olisi koko ajan voimissaan, vaikka sivusta katsoen voisi kyllä joskus luulla...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan voisi joistakin luulla, mutta ihminen itse voisi sanoa, että asia on aivan päinvastoin. Eräs vanha ystävä, joka luonteeltaan on hyvin ihmisiin tutustuva, iloinen, nauravainen ja huumorintajuinen on kuitenkin monesti syvissä laaksoissa. Ei sitä ihmisen oloa todella päältä katsoen oikein näe.

      Poista