sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Joosef - "Daavidin poika", kuninkaan poika

"Mutta kun hän tätä ajatteli, niin katso, 

hänelle ilmestyi unessa Herran enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi Mariaa, vaimoasi; sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä." Matt. 1:20

Enkeli ei sanonut: Joosef, puuseppä. Tai: Joosef, sinä Jaakobin poika, (vaikka se nimi hänen isällään oli). Ei, vaan nyt nimitys kuului: "Daavidin poika". Olihan hän kuninkaan sukujuurista kyllä, mutta tuskin se asia Joosefin arjessa juurikaan oli näkynyt. Hätkähdyttiköhän se Joosefia - se kuninkaan pojaksi nimittäminen? 

Joosefhan oli varmaan aika alamaissa. Hän aikoi "salaisesti hylätä hänet", eli naisen, jonka oli valinnut. Mutta kesken hänen suunnitelmiensa tulee enkeli yöllä unessa, ja rohkaisee häntä. Ja aloittaa rohkaisun sanansa nimittämällä häntä kuninkaan pojaksi! Nimellä on merkitystä. Jeesustakin tultiin kutsumaan Daavidin Pojaksi. 

6 kommenttia:

 1. Jännä, ei ole ikinä tullut kiinnitettyä huomiota tuohon nimitykseen tuossa yhteydessä. Hyvää adventtisunnuntaita sinne! :) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten ole minäkään ennen sitä mitenkään huomioinut. Nyt se kiinnitti huomioni. Hyvää adventtisunnuntain iltaa sinnekin!

   Poista
 2. Mikä tuo jännä koriste on tuossa pöydällä? Enkeli siinä ainakin on..

  VastaaPoista