torstai 16. joulukuuta 2021

Kaikenlaisiin elämänkohtaloihin...

Joskus saattaa ihmetellä, että miksi Jumala sallii kaikenlaista tapahtuvan, omilleenkin. Miksi hän "ei varjellut?", ajattelemme. Me emme ymmärrä, ja siksi kysymme. Saamme kysyäkin, mutta Jumala päättää antaako hän milloin sen vastauksen, ja millainen se on.

Yksi näkökohta tuli mieleen. Jos kaikki uskovat varjeltaisiin kaikelta ikävältä, kenet Jumala silloin lähettäisi... särkyneiden, surevien, masentuneiden, pettyneiden, haavoittuneiden vierelle. Kanssamatkaajaksi, lohdun ja toivon sanojaksi. Kertomaan, mikä on todellinen voiman, ilon ja rauhan lähde. Kertomaan, missä voimamme on. Se kun ei ole löydettävissä meistä, vaan ainoastaan Jumalasta; Jeesuksesta, joka tuli tänne meidän vuoksemme.

"Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli, joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti." Fil. 2:5-8

"Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armon, että hän, vaikka oli rikas, tuli teidän tähtenne köyhäksi, että te hänen köyhyydestään rikastuisitte." 2. Kor. 8:9

Jeesus on kanssamatkaaja, joka omakohtaisesti tietää, millaista on olla ihminen, ja kokea ihmisen suruja.

---
Omat päivät voi itsekullakin olla raastavia, tai turhanpäiväisen tuntuisia, eikä jaksaisi tai osaa odottaa mitään. Mutta Jumala toimii silloinkin elämässämme  - tavalla, jota emme sillä hetkellä itse havaitse.

Siunaus sinun päivääsi tänäänkin!
6 kommenttia:

 1. Siunattua päivää sinne myös! Hyvä kirjoitus :) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
 2. Hän tietää kaiken, menneisyytemme, nykyhetken ja tulevaisuuden,ollaan hänen silmiensä alla koko ajan.

  VastaaPoista
 3. Hyviä ajatuksia! Varmasti vaikeuksien kautta meitä valmistetaan kohtaamaan muita kärsiviä ihmisiä. Niin kuin Paavalikin kirjoittaa, että sillä lohdutuksella, jota olemme Jumalalta saaneet, lohduttaisimme muita. Jos olisi kovin helppo elämä, ei ymmärtäisi kovia kokeneiden kokemuksista mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen jollain lailla haavoittunut voi paremmin toista samanlaista ymmärtää. Tietysti on ihmisiä, jotka jo luonteeltaan on hyvin ymmöryäväisiä toisia kohtaan, ja taas niitäkin, jotka ei ymmärrä "vaikka rautalangasta vääntäisi". Onneksi Jumala voi itsekutakin auttaa.

   Poista