lauantai 18. joulukuuta 2021

Kaikki on hänessä on

"Mutta Jumala sen takaa, että puheemme teille ei ole "on" ja "ei". Sillä Jumalan Poika, Kristus Jeesus, jota minä ja Silvanus ja Timoteus, olemme teidän keskellänne saarnanneet, 

ei tullut ollakseen "on" ja "ei",
vaan hänessä tuli "on".

Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä "on";  sentähden tulee hänen kauttaan myös niiden "amen", Jumalalle kunniaksi meidän kauttamme.

Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala,

joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut ja Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.".  ❤️

2. Kor. 1:18-22

---

Siinä oli Paavalilta terveisiä. Ja samalla varsinkin Jumalalta, koska Jumalan asioillahan Paavali liikkui.

Mitä jos joskus lukiessasi Raamatun kirjeitä, ajattelet lukevasi jonkun  tutun kirjettä... Tänä aamuna minulle tuli sellainen ajatus lukiessa. Ehkä kerran aiemmin on ollut niin. Se tekee jotenkin läheisemmän tuntuiseksi sen luettavan tekstin. Useinhan lukee niin, kuin ne Raamatun kirjeet eivät kirjeitä olisikaan.


(kuvassa yksi eilen matkaan lähtenyt)Hmm... Pitipä vielä tulla kirjoittamaan tänne se äsken mieleen muistunut ajatus, että me itsekin ollaan niitä kirjeitä... Mutta jos oma, "kirjeenä" olemisen ajatus, tuntuu vähän olevan ... 🙄, niin ei masennuta. Jumalahan sen kirjeen meissä kirjoittaa. Ja viestejä voi olla niin kovin monenlaisia, eikä ne aina näytä kenties siltä, kuin itse toivoisimme, mutta niillä voi silti olla Jumalan aikaansaama vaikutus! Rohkaise itseäsi sillä ajatuksella, jos tuntuu vaatimattomalta...

2 kommenttia:

  1. Niin, kirjeitähän ne Raamatun kirjeetkin ovat. Ja kirjeitä mekin. Onneksi Jumala voi kirjoittaa meihin jotain sellaista, joka puhuttelee muita, vaikka itse emme sitä näkisi. Ja aina parempi, ettei itse sellaista näekään, ettei ala luulla itsestään liikoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, emme aina tiedä, mitä viestiä meihin onkaan kirjoitettuna. Ja kuten sanoit, parempi ettei sitä tiedäkään, kun omat luulot herää niin helposti.

      Poista