torstai 6. tammikuuta 2022

Rukous - Päästä meidät vankiloista

Päästä meidät eilisten - ja tulevaisten pelkäämisten - vankiloista. Vapauta meidät elämään tätä päivää sinussa - ja toivossa, sekä rauhassa - jonka sinä itse lasket sydämeemme.



---

Kuvan olen tehnyt joskus parikymmentä vuotta sitten. Silloin aurinko ☀️ näkyi suurena matalien puiden takaa. 

Rukous puolestaan sai alkunsa eilisestä. Kaikkien eilisten, ja nykyisyyksienkin yllä, on vielä kaikki se, mitä mitä tulevilta päiviltä luulemme tietävämme, tai ainakin pelkäämme.  Kaikki nivoutuu meissä ja elämässämme kuin sotkuisiksi langoiksi, eikä meistä ole niiden selvittäjiksi. Ahdistuneina voimme kysellä, miten tämä tai tuo asia järjestetään, ja mitä kaikesta tulee. Mutta Jumala on kuitenkin koko ajan sama. Eikö hän näkisi sotkujamne, eikö olisi lähellämme kaikissa vaiheissamme kuitenkin? On hän. Koska hän lupasi. Me saamme huutaa, tai hiljaa mielessämme sopertaa asiamme hänelle, ja hän kuulee meitä kyllä. Hän toteuttaa omat suunnitelmansa. Hänellä on hyvä tahto meihin nähden. Vaikka me emme kykenisi sitä nyt juuri itse näkemään. Rohkaiskoon Hän itse meitä jokaista ja auttakoon muistamaan, että Hän on ihan lähellä.



6 kommenttia:

  1. kysymykseni ei liity aiheeseen, muuten kaunis piirustus.
    Joko lieksa on alkanut purkamaan kaarisiltaa, onko tietoa sinulla? sen kuulin että puretaan, mutta milloin se puretaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin taannoin luin siitä, mutta vielä se on siellä ollut. En ole tosin muistanut sillä silmällä katsoakaan. Ikävä juttu, että se tulee häviämään:( En tiedä milloin purku alkaa. Voisi luulla että varmaan pian. Mutta tänään kun ajeltiin Joensuuhun, niin Uimaharjussa oli se terveyskeskys uuden koulun vierestä hävinnyt.

      Poista
  2. Minustakin tuo piirustus on tosi hieno <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikkunanäkymä silloin kauan sitten oli tuonkaltainen:) Nyt on on ihan toisenlaiset näkymät, kun puut on kasvaneet.

      Poista
  3. Huh, miten upea maalaus! Tuon laittaisin vaikka seinälle. Kunpa tosiaan Jeesus vapauttaisi meitä niistä pelkojen vankiloista ja muista. Ja muistaisipa aina sen, että hänellä on hyvä tahto meitä kohtaan. Jollain tavalla ja jossain vaiheessa asiat aina järjestyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti jälkikäteen ihmettelee jonkun ikävän tilanteen jälkeen, että miten sitä olikin niin hermostunut, kun Jumala kuitenkin oli koko ajan mukana. Mutta ei niille tunteille kovin paljon voi. Tuo kuva onkin aika pieni, noin postikortin kokoinen:)

      Poista