perjantai 14. tammikuuta 2022

Yhdenlaiset esikuvat

Mieleen tuli aamulla yllättäen ajatus: "...ottakaa vaivan kestämisessä esikuvaksi apostolit, jotka...".  Rupesin etsimään jaetta, että mikä se on. Ei ensin meinannut löytyä, joka minua kummastutti. Sitten keksin etsinnässäni vaihtaa profeetat hakusanoihin, ja sitten löytyi:

"Ottakaa, veljet, vaivankestämisen ja kärsivällisyyden esikuvaksi profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä." Jaak. 5:10 -33/-38

Ehkä nuo otsikon, ja etsityn jakeen, ajatukset tulikin juuri aiemmin luetusta kohdasta päivän sanasta, apostoli Paavalin kirjeestä: 

"...vaan kestämme mitä tahansa, jotta emme olisi esteenä Kristuksen evankeliumille."  1. Kor. 9:12 KR-92 

Nämä esikuvien ottamiset tuntuu aika vaativilta tämmöiseen "pullamössösukupolveen" kuuluvalle, jos ajatellaan uskonelämää. Ja muutenkin. Ei kauheasti ole jouduttu harjoittamaan "hengellisiä lihaksia", eikä juuri muutakaan. Niinpä ajattelin, että meille sellaisen harjoituksen puutteessa oleville, voisi riittää aluksi esikuvaksi ylipäätään joku sellainen, joka vaivoissaankin aina vain näyttää kestävän, pysyvän uskossa ja tahtovan vaivattunakin edistää evankeliumin eteenpäin menoa. Kotimaassa, kenties hyvinkin läheltä, voi löytyä esikuvia. Ja  muilta mailta, vainojen keskeltä, löytyy hyvinkin kestäviä esikuvia. 

"Kärsi vaivaa niinkuin ainakin jalo Kristuksen Jeesuksen sotamies." 2. Tim. 2:3  -33/-38

Vaativalta tuntuu, ajatus sotilaana olosta. Ainakin minusta. Mutta alokkaatkin oppii vähitellen. Opitaan pienin askelin. Ei sotilaaksi hetkessä kasveta. 

Ja kyllä Päällikkö porukkansa tuntee!




Siunausta sinulle, sinä Herran joukoissa oleva, alokas tai jo edistyneempi!

---


Oletan että näiden ajatusten syntymiseen on vaikuttanut myös eilen katsomani rohkaisevat ohjelmat TV7:ltä. Olin tänä  aamuna kuitenkin ensin herätessäni sillä mielin, että luenko edes mitään... Jotain näiltä lukuhetkiltä, keitailta, kuitenkin saa: ainakin jonkin tilkan vettä, jotta virkistyy:)





2 kommenttia:

  1. Virkistävää päivää sinulle! Minulla aamulla soi päässä laulu: "Vielä vaeltaa voittaja, viimassakin, tuiskussakin"... jotenkin noin se meni, ollaan rohkealla mielellä, Herra on meidän kanssamme niissä tuiskuissakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä, rohkaisevista toivotuksista 🙂 Mainiot sanat tuossa laulussa! Laulu ei olekaan minulle tuttu.

      Poista