sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Kaikki hyvä tulee Herralta - Hänen siunauksistaan

"Herran siunaus rikkaaksi tekee, ei oma vaiva siihen mitään lisää." Snl. 10:22

Uudempi käännös puhuu menestyksestä ja siitä ettei sitä omin voimin lisätä. (Yhtä hyvin olisin sen käännöksen mukaan voinut jakeen kirjoittaa, mutta laitoin vanhemman mukaan, koska se mieleeni tuli.) Luvussa 10 olikin uudemman käännöksen otsikoksi laitettu: "Vanhurskaalla on Herra siunaus". 

Mainitut Herran siunaukset: rikkaus ja menestys, eivät varmastikaan tarkoita pelkästään maallista, silmään näkyvää rikkautta ja menestystä, vaan yhtähyvin - ellei jopa enemmän - hengellistä, sisäistä rikkautta ja menestystä. Saadaan aarteita monesti "pimeän kätköistä":

"Minä annan sinulle aarteet pimeän peitosta, kalleudet kätköistänsä, tietääksesi, että minä, Herra, olen se, joka sinut nimeltä kutsuin, minä, Israelin Jumala." Jes. 45:3

Tuon jakeen edellä juuri oli jae, jossa puhutaan kukkuloiden tasoittamisesta, vaskiovien murtamisesta ja rautasalpojen rikkomisesta. Siinä näyttäisi olevan edessä paljon vaikeutta. Niihin tarvitaan enemmän kuin omaa voimaa! Omassa voimassa ollaan vaikeuksissa, mutta Jumala näkee ja toimii silloin. "Herran siunaus menestyksen antaa". Antaa avun. On läsnä.

"Minä käyn sinun edelläsi ja tasoitan kukkulat, minä murran vaskiovet ja rikon rautasalvat." Jes. 45:2

Jumalalla on käytössään monenlaisia siunauksia, aina kullekin sopivia. Kadehtia ei tarvitse. (Jostain juuri äskettäin luinkin ajatuksia siitä, mutta en muista mistä.)

Tämä aihe, siunaukset, tuli nyt mieleen, kun aamulla tulin lukeneeksi niistä siunauksista, joita Mooses sanoi Israelin kansalle, sen eri sukuhaaroille, ennen kuolemaansa. Mielenkiintoista olisi verrata niitä niihin, joita Jaakob aikanaan oli pojilleen antanut.(Kuvassa taateleita lupausten maasta.)

---

Tässä vielä yksi kymmenminuuttinen miehen parissa, joka kuuluu niihin Jaakobin jälkeläisiin... Hän on kertoo koskettavasti kuinka löysi Messiaan - ja samalla sai rauhan, ja uudenlaiset tavoitteet.

https://www.tv7.fi/arkki/kohtasin-messiaani/thom-berkowitz_p56521/

(Jännästi "satuin" vielä katsomaan tuota Tv7:lta, ja tuumin, että tuon linkin voisin vielä lisätä tähän jo aiemmin aamulla tehtyyn juttuun.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti