sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Siksi se tarra oli siinä...

Luin muutama päivä sittten kirjaa, jossa oli eräällä sivulla otsikkona: "Tämä on se päivä". Itseasiassa se oli kirjan nimikin. Tuo kirjan "nimikkotarina" oli jotensakin tähän tapaan:

Eräs nainen ihmetteli yökylässä ollessaan, kun  aamulla kyläpaikkansa rullaverhoa nosti, että  miksi ikkunassa oli tarra, jossa luki "Tämä on se päivä". Sitä hän sitten aamupalapöydässä talon emännältä kysäisi. Ja emäntä selitti.

Hänellä oli ollut paljon kärsimystä elämässään ja aamut olivat olleet hänelle vaikeita, koska hän oli alkanut pelätä, mitä päivä taas tullessaan tuo. Hän oli sitten joskus löytänyt isänsä raamatusta alleviivattuna jakeen: "Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloikaamme siitä." (Ps. 118:24).  Hän ajatteli, ettei se häntä puhuttele. Siinähän puhutaan jostain juhlapäivästä tai muuten onnellisesta päivästä. Sitten hän joskus mietti, että eikö jokainen päivä ole Herran tekemä päivä... Ei kai sellaista tarvitse pelätä... Ja niin hän rupesi ajattelemaan jokaista päivää Herran tekemänä. Se helpotti hänen oloaan. Ja hän halusi laittaa sitten tekstin  nähtäväkseen joka päivä heti aamusta.

Siksi se tarra oli siinä ikkunassa.

Mitäpä jos itsekin laittaisin sen vaikka jääkaapin oveen muistutukseksi... Tai ainakin iskostaisin sen mieleeni. Tänä aamuna tuo jae sattui tulemaan silmiini lukemastani yllättäen ja ajattelin, että ehkä onkin  hyvä hetki kertoa toisillekin tuo itseäni puhutellut tarina:)

---
No niin lapset, mennäänpäs tästä eteenpäin...




Mihinkäs ne kaks lähti?





---
Minä tuonne sen noin kertoilin, mutta paremmin sen kertoi  Riitta Lemmetyinen itse kirjassaan "Tämä on se päivä", jossa oli "tarinoita uskosta ja elämästä".  Hyvä kirja, lyhyitä, yhden sivun mittaisia kertomuksia ja hyvät kuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti