keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Ilonpilaajaksikin Häntä jotkut syyttävät

Jeesus oli juuri valinnut lähimmät opetuslapsensa monien joukosta, rukoiltuaan sitä ennen vuorella koko yön.

 "Ja hän astui alas heidän kanssaan ja seisahtui lakealle paikalle; ja siellä oli suuri joukko hänen opetuslapsiaan ja paljon kansaa kaikesta Juudeasta ja Jerusalemista ja Tyyron ja Siidonin rantamaasta. Nämä olivat saapuneet kuulemaan häntä ja parantuakseen taudeistansa. Ja myöskin ne, jotka olivat saastaisten henkien vaivaamia, tulivat terveiksi. Ja kaikki kansa tahtoi päästä koskettamaan häntä, koska hänestä lähti voima, joka paransi kaikki. Luuk. 6:17-19

Sitten hän alkoi puhua. Ehkä hän tahtoi osoittaa sanansa niille, jotka eivät olleet päässeet niiden kahdentoista joukkoon, mutta jotka halusivat seurata häntä, sekä niille, jotka eivät päässeet koskettamaan häntä ja jotka olivat yhä sairaita. Ja kenties niillekin, jotka vielä kaipasivat jotain; jotain muuta, kuin mitä oli sairauden parantuminen.

"Ja hän nosti silmänsä opetuslastensa puoleen ja sanoi..."  Ja  se, mitä hän sanoi, se puhe löysi kosketuspintaa kuulijoista, sillä siellä oli paljon köyhiä, nälkäisiä, vihattuja, ja niitä, jotka oli erotettu toisten yhteydestä Jeesuksen tähden. Kaikki he, kirotut ja parjatut, lyödyt ja riistetyt, kuuntelivat varmasti tarkkaan! Hänhän sanoi heille:

"Autuaita olette te..." monin tavoin itsenne köyhiksi ja arvottomiksi tuntevat, sillä "...teidän on Jumalan valtakunta... teidät ravitaan... te saatte nauraa... teidän palkkanne on oleva suuri taivaassa..." (Luukkaan jakeista 6:20-23, jotka voit alempaa lukea kokonaisuudessaan)

Jeesuksen sanat olivat varmaan kuin lääkettä heidän sielulleen. Sillä heille luvattiin.

"Ja hän nosti silmänsä opetuslastensa puoleen ja sanoi:

"Autuaita olette te, köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.
Autuaita te, jotka nyt isoatte, sillä teidän ravitaan!
Autuaita te, jotka nyt itkette, sillä te saatte nauraa!
Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään ja herjaavat teitä ja pyyhkivät  pois teidän nimenne ikäänkuin jonkin pahan - Ihmisen Pojan tähden. 
Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa; sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa; sillä näin tekivät heidän isänsä profeetoille."
Luuk. 6:20-23


Jeesusta syytetään monesti ilonpilaajaksi. Hän kuitenkin paransi  sairaita, antoi syntejä anteeksi,  ruokki kansaa, herätti kuolleita, "julisti vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista"! Ja itkevillekin lupaa, että he saavat vielä nauraa! Ei kuulosta ilonpilaajalta. 

"Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta." Luuk. 4:18-19 Jeesus sanoi itse, että tuo kirjoitus puhui hänestä.

"Ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä hänelle on tullut Herralta." 
Luuk. 1:45

 Ihmiselle mahdoton tuli mahdolliseksi - koska Jumala sen lupasi ja Jumala sen teki.

2 kommenttia:

  1. Kyllä elämä Jeesuksen kanssa on hyvää ja mielenkiintoista :) Ilman Häntä olisimme tuuliajolla, ja kaikkien houkutusten keskellä...tietämättä mikä suunta on oikea. Se suunta mikä vie taivaaseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Onneksi Hän on luvannut olla joka päivä meidän kanssamme, muuten voisimme ties minkä tuulen mukaan lennähtää.

      Poista