perjantai 12. huhtikuuta 2019

Se ei ollut sattumaa

"Eikö hän näkisi minun  teitäni ja laskisi kaikkia minun askeleitani?" Job 31:4Pietari virui vankilassa. Mutta se ei ollut sattumaa. Ei ollut niin, että Jumala olisi yllättäen huomannut, että Pietarihan onkin joutunut vankilaan ja pitäisi keksiä kuinka hänet saataisiin pois sieltä. Varmaankin se vankilaan joutuminenkin oli  Jumalan suunnitelmissa. Ainakin se oli joka tavalla jo etukäteen tiedossa.

"Katso, minä lähetän enkelin sinun edellesi varjelemaan sinua tiellä ja johdattamaan sinua siihen paikkaan, jonka minä olen valmistanut." 2 Moos. 23:20

Pietari oli vankilassa pääsiäisen yli. Mutta "seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa hänen edestänsä."  Apt. 12:5.  Pietari vapautui. Selliin tuli yöllä enkeli, juuri sitä päivää vasten, jolloin olisi ollut oikeuden eteen joutuminen. Enkeli johdatti Pietarin ulos kaikkien vartijoiden ohi.

Se oli rukousvastaus, että Pietari vapautui.  Se  toi iloa ja vahvisti rukoilijoiden uskoa. Siitä koitui kiitosta Jumalalle. Sitä Raamattu ei kerro, mitä siellä vankilassa tapahtui niinä päivinä, jotka Pietari siellä oli. Mutta voisi ajatella, että jotain Pietari lienee puhunut niille vartijoilleenkin. Emme tiedä sen ajan vaikutuksia heihin. Tai niihin, jotka tapahtuneesta kuulivat.

Jumalan teillä ei ole sattumia! Hänelle mikään asia ei ole yllätys. Sanoisiko hän muka: "Kappas, tuota en tiennytkään, pääsipäs yllättämään." Häntä ei yllätä mikään. Ei ole yhtään sellaista asiaa, jota Hän ei tietäisi.6 kommenttia:

 1. Hyvä teksti! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihana rohkaisu! Kiitos, että uskollisesti päivität tätä blogiasi! Sinua siunaten <3

  VastaaPoista
 3. Näin se on! Ei ole sattumia. Se on lohdullista. Kyllä Isä tietää mitä tekee, silloinkin kun sallii meille vaikeuksia. Itse olen nyt ollut vähän silmäpotilas, joutunut pitämään silmälappua ja ensimmäisinä päivinä ei pystynyt juuri terveelläkään silmällä tekemään mitään. On ollut pakko olla hiljaa, kun ei ole paljoon pystynyt. Kai se on ollutkin Jumalan keino viedä siihen hiljaisuuteen, johon en itse osaa mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lohdullinen ajatus, ettei sattumia Hänen teillään ole. Käytännössä sitten voikin olla vaikeampi sitä muistaa ja siten ottaa, kun joku vaikeus tulee. itse ainakin puhkean helposti valittamaan ja tuntuu rupeaa tuntumaan masentavalta.
   Sulla onkin ollut koetteleva vaihe, kun toinen silmä on kipeänä. Sinä kun tykkät paljon lukea, niin se toisen silmän "puute" kyllä tuntuu! Pikaista paranemista silmälle ja suloista pääsiäisaikaa sinulle:)

   Poista