tiistai 30. huhtikuuta 2019

"Hän sai panna pois vangin puvun"

"Hän sai panna pois vangin puvun ja aina aterioida hänen luonaan, niin kauan kuin eli. Ja hän sai kuninkaalta elatuksensa, mitä kunakin päivänä tarvitsi, vakinaisen elatuksen, niin kauan kuin eli." 2. Kun 25:29-30

"Ja hän puhutteli häntä ystävällisesti ja asetti hänen istuimensa ylemmäksi muitten kuningasten istuimia, jotka olivat hänen tykönänsä Baabelissa." 2. Kun. 25:28Kuningas Joojakin oli ollut hyvin nuori tullessaan kuninkaaksi: vain 18-vuotias. Ja hänen kuninkuutensa oli myös jäänyt hyvin lyhyeksi: vain kolmen kuukauden mittaiseksi. Sitten hänet vietiin vankina Baabeliin.

Mutta nyt oli kulunut 37 vuotta ja Baabelin uusi kuningas armahti häntä ja vapautti hänet  vankilasta ja "hän sai panna pois vangin puvun...". Pitkä aika olla vangin puvussa. Mitä lie liikkunut tämän, nyt 55-vuotiaan miehen mielessä näinä vuosina, ja nyt armahdettuna ja ylemmäksi toisia vangittuja kuninkaita asetettuna? Kaikki se jää arvailujen varaan. Tästä Joojakinista sanotaan, että kuninkuutensa päivinä hän teki sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä. Kuten olivat tehneet hänen edeltäjänsäkin. Oliko hän vankeutensa vuosina kääntynyt Herran puoleen, siitä ei sanota mitään.

Mutta hänen saamansa armahdus puhuttelee joka tapauksessa.


2 kommenttia:

  1. Tuo on ihana ja armollinen kohta Raamatussa. Miten joskus pitkänkin kärsimyksen jälkeen voi kohtalo kääntyä parempaan suuntaan.

    VastaaPoista