maanantai 22. huhtikuuta 2019

Juhlan viimeisenä iltana

Pahoittelin mielessäni omaa saamattomuuttani pääsiäisvalmistelujen suhteen. Eivät ne ole milloinkaan kovin kummoisia olleet, mutta tänä vuonna mentiin siinä suhteessa taas alaspäin. Ruokapöytäänkin sain liinan aikaiseksi vasta viimeisenä pääsiäissunnuntaina. Voisin harmitella tässäkin montaa muutakin asiaa juhlan tiimoilta, mutta mieleeni tuli noita harmituksen aiheita miettiessäni tämä: "...tarpeellista on vähän, tai yksi ainoa..."

"...Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, 
mutta tarpeellisia on vähän, 
tahi yksi ainoa.
Maria on valinnut hyvän osan,
jota ei häneltä oteta pois."
Luuk.   10:41-42 



Tällä Jeesus tahtoi Martalle muistuttaa, että vähänkin riittää.  Raamattu tosin puhuu paljon valmistautumisesta pääsiäiseen ja ylipäänsä siitä, että olisi valmis juhlaan, juhla-pukua myöten. Se voi aiheuttaa ahdistusta, jos huomaa aina jäävänsä vajaaksi niillä kohdin. Mutta Jeesuksen juhliin antaa kutsuja itse puvun, eikä meidän tarvitse tarjota siellä mitään. Tärkeintä on se, mitä sydämessä on,  mitä Jeesukselta on meille annettu. Ja Jeesus on kutsunut meidät juhliin. Saamme osallistua niihin ilomielin.

"Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi:
"Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon." Joh. 7:37



4 kommenttia:

  1. Jos luet mun uusimman blogi-kirjoituksen, niin ymmärrät mitä tarkoitan kun sanoin tänään miehelle, että "miksi Jumala ei anna mun saada mitään nättiä"...eihän se pidä paikkaansa mutta oli vain sellainen katkera puuskahdus :( Monesti saamme pettyä itseemme ja olosuhteisiin, mutta loppujen lopuksi tärkeätä on vain yksi, Jeesus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin, ja ymmärrän varsin hyvin. Itselläkin kokemuksia aina välillä, että luulee jotain nyt saaneensa, mutta jokin romuttaa sen saamisen ilon.
      Siunattua päivää sinulle Sesse tänään oikein runsain mitoin!

      Poista