lauantai 23. toukokuuta 2020

Yksitoikkoisuudessaan vaihtelevien päivien valitus ja kiitos

Päiväni ovat  sellaista pientä piiperrystä, pienine tapahtumineen, vähäisine (voisi reilusti sanoa: olemattomine) aikaansaannoksineen. Tällä viikolla olen vähän enemmän kirjoittanut tuntojani paperille, siihen muistivihkooni. Ehkäpä jaan siitä muutamia palasia teille. On päiviä, jolloin otan vihon esiin useamman kerran päivässä, toisinaan en kertaakaan. Nämä ovat viikon puolivälistä tähän aamuun.

Keskiviikkoiltana:

"Kaipaan valoa ja lämpöä. Nyt on kevät, kesä kohta lähellä, mutta ei se siltä tunnu. Nytkin on hämärää kuin syksyllä, sataa vettä. Tuntuu, että näännyn tähän valottomuuteen ja kylmään. Mikään ei innosta, olen huomannut, että auringon valolla on elähdyttävä vaikutus. Se saa ihmisenkin virkoamaan ja virkistymään keväällä. Tähän aikaan vuodesta sitä odottaa todella paljon. Onhan talvi jo mennyt, se jaksettiin. Mutta nyt on voimat loppu, jollei uutta voimaa anneta. Luin äsken Yksin armosta -blogista hyvän tekstin (Kun muilla menee hyvin, sinulla ei), joka sopi juuri minun tämän illan ajatuksiini...."

Helatorstai:

"Jeesus on suojapaikka kaikille meille, jotka emme jaksa. Jotka emme täytä kunnollisen kansalaisen mittaa."

"Kuuletko Sinä minun pieniä hädänaiheitani? Tahdotko auttaa niissä, kun paljon isompiakin asioita ihmisillä on? Onko vastauksesesi se, jonka kävellessäni mieleeni sain: "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua." Ps 50:15 "Jumalan puh.nro." Saanen siis huutaa Sinua avuksi, oli hätä minkäkokoinen tahansa. Sinä tahdot auttaa. Ja minun tulee kunnioittaa Sinua. Kuinka se tapahtuu?"


Perjantai:

Aamulla: "Iloitsen nyt auringosta, jonka tänä aamuna näen. Monina aamuina ja päivinä se on silmiltäni salattu, koska pilvet peittävät sen... (ja tämähän olikin blogitekstissä tässä.)

"Kiitos! Kiitos, että eilenkin autoit minua ahdistavien ajatusten yli, vaikka niiden päällä ollessa se tuntui mahdottomalta että niistä pääsisi eroon - Kiitos Jeesus!"

Myöhemmin päivällä: "Ratkaisemattomia ongelmia? Mitä tehdä, kun käsillä on ongelmia, joille ei ole mahdollista tehdä mitään; kun ei ole keinoja, tietoa, "rahkeita". Ja kuitenkin asiat ovat sellaisia, että ne vaivaavat mieltä ja oletetaan, että viisaasti ja järkevästi toimivat ihmiset hoitavat sellaiset jutut asiallisesti? Mitä teen? Rukoilen. Huudan Sinun puoleesi. Autatko minua, autatko meitä?..."

"Pitääkoö joka päivälle olla jokin ikävä ajatus tai yllätys?...Päivät tuntuvat nykyään aika raskailta. Harvoin osaa iloita mistään. Ja jos osaakin hetken, niin se on yleensä aika lyhytaikaista. Onko tämä kaikki tarkoituksellista, Sinulta tullutta? Sanottiin että "elämä ja yltäkylläisyys". Mitä se merkitsee? Mitäänhän ei Sinun sallimattasikaan tapahdu... Eihän meidän pidä ripustautua Sinuun vain tämän elämän ajaksi... vaan tulevaa olisi ajateltava.. Onko meille kuitenkin se voima sitten annettu myös joka päivälle ja hetkeen. "Niinkuin on päiväsi, niin on voimasi."

Lauantaiaamu:

"Kiitosaihe! Sain eilen kamerani jälleen käyttöön lähes vuoden  tauon jälkeen. S oli korjauttanut ja korjaus oli lahja minulle - äitienpäivälahja. Liekö juuri eilen, tai kenties toissapäivänä kun mielessäni ajattelin, kuinka kaikki murenee ja häviää, ja kuinka minulta on valokuvausharrastuskin otettu pois... Kiitos tosiaan tästä ilahduttavasta lahjasta..."

-----
Mikäli "vanhat merkit paikkansa pitää" niin tänäänkin on luultavasti notkoja ja nousuja mielen matkassa ainakin. Mutta tänäänkin auttaa Herra:)

Mutta eilen sain heti sillä jälleen käyttööni saadulla kameralla kuvata mielenkiintoista paikkaa: Utran vanhaa kanavaa. Siitä ehkä jonain hetkenä toisessa blogissa, kunhan ongin vähän tietoja paikasta ensin.
Valoisaa päivää sinulle,
joka näitä luit!


6 kommenttia:

 1. Voi rakas metsäntyttö!
  Niin kuin olisin itse kirjoittanut,en vain osaa sanoittaa
  Kiitos sinulle,kiitos Herralle!
  Jotenkin lohduttaa,että meitä taitaa olla paljonkin tässä mielentilassa,en olekkaan yksin.Mutta Jumalalla on jokin tarkoitus tässäkin.Sisutellaan vaan ja ollaan onnellisia jokaisesta huonosta hetkestä,mistä ollaan päästy yli ja iloitaan hetkistä jolloin ei ahdista.
  Kiitos rakas Jeesus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi ja rohkaisusta! Ehdin tietysti jo miettiä, että mitä minä nyt tämmöistä tänne meninkin kirjoittamaan. Mutta on todella hyvä tietää, että on muitakin, jotka kokee asio8ta samaan tapaan, ei sitä olekaan yksi kummajainen vain. Todellakin saa aina iloita, kun jostakin huonosta hetkestä on taas päässyt yli, ja niistä hetkistä, jolloin osaa iloitakin. Sinausta ja iloa sinun iltaasi ja koko viikonloppuun:)

   Poista
 2. Muistin tuon Utran nimen lapsuudestani. Me olimme tänään paikassa, joka on ehkä sinullekiin tuttu. Siunausta sinulle ystävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sesse:) Utra on nimenä aika erikoinen, mitähän tarkoittaneenkaan. Kas vain, voin arvella vain joitain paikkoja, mutta tunnen lopulta kaupunkeja aika huonosti...

   Poista
 3. Kiitos kun jaoit tuntojasi! Kyllä meillä kaikilla on omat kipuilumme, siksi on vain rohkaisevaa kun joku kertoo niistä avoimesti. Herra antakoon uutta voimaa ja iloa sinulle ja meille itse kullekin! Vieläkin hän VOI, vaikka meistä näyttäisi miltä. Auringonpaiste tosiaan piristää mieltä, joten toivotaan aurinkoista kesää. Siunausta sinulle tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Noinhan se tosiaan on, että itsekin lukee mieluusti sellaista tekstiä toisilta, joissa ei ole pelkkää "kiiltokuvaa". Elämään kuitenkin kuuluu niin monenlaista, välillä synkkyyttä, välillä aurinkoa. Vaikka ei aina niin helpolta tunnu, niin silti mennään vähän kerrassaan eteenpäin kuitenkin. Siunausta sinun viikkoosi!

   Poista