sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Vettä ja leipää

"Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän." Niin he sanoivat hänelle: "Herra, anna meille aina sitä leipää". Jeesus sanoi heille: "Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa* ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa." Joh. 6:33-35  *(ole nälissään)

Tämä oli samantapaista keskustelua, jota Jeesus kävi samarialaisen naisen kanssa Sykarin kaivolla. Siellä Jeesus lupasi elävää vettä, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.

Ihmisen elämälle täällä ajassa on elintärkeää vesi ja "leipä". Ihmiset joiden kanssa Jeesus keskusteli, ajattelivat näitä maallisia tärkeitä; leipää ja vettä. Mutta Jeesus puhui paljon enemmästä; vielä tärkeämmästä: iankaikkisen elämän leivästä ja vedestä. Ilman niitä ei voi olla iankaikkista elämää. Jeesus on se iankaikkisen elämän leipä ja vesi.

Me puhumme "vedellä ja leivällä" olemisesta usein halveksivaan tyyliin, tarkoittaen sillä vankilamaisia oloja. Emme ehkä arvosta riittävästi vettä ja leipää - aterian pääosana ainakaan.

Jeesus naiselle kaivolla: "mutta joka juo sitä vettä, jonka minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jota minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään." Joh. 4:14

5 kommenttia:

 1. Kiitos tästä päivtyksestä!
  Siunattua sunnuntaita Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe:) Siunattua sunnuntaita sinulle myös! Meillä katseltiin ja kuunneltiin youtubesta juuri äsken Ristiinan kirkosta tänään tallennettua jumalanpalvelusta. Siinä oli aiheena rukous.

   Poista
  2. Tästä pääsee halutessaan näkemään ja kuulemaan sen jumalanpalveluksen Ristiinan kirkosta:
   https://www.youtube.com/watch?v=S1AMrcc7FGM

   Poista
 2. (((Laitan tähän nyt tään viestin, kun en tiedä mihin muuhunkaan olisin laittanut,? vähän varoitukseksi,jos kerrotte eteenkin päin tutuillenne. lieksassa liikkuu pari ihmistä jotka pyrkivät sisälle, mieheni tädin kotiin tulivat ja veivät 300eur., vanhemmat ihmiset pitävät rahaa kotona,tapahtunut äskettäin, mutta asunto murtojakin on tehty siellä V-järvellä, mm. serkkuni kodin ulkorakennuksesta veivät työkaluja ynm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sellaista on nyt:( Joskus aiemminkin on täällä ollut sellaista, että viety tavaraa työmaalta.

   Poista