keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Ymmärrystämme suurempi rakkaus

Emme käsitä rakkautesi suuruutta; sen voimaa, sen kiihkeyttä, sillä mielessämme ovat vain maalliset esikuvat. Luulemme rakkautesi olevan jotain sellaista. Mutta mitä ovat harjoitustyöt Mestarin töihin verratuna! Eihän niitä voi verrata keskenään. Sinun rakkautesi on paljon syvempää, hellempää, kestävämpää, läheisempää, kuin milloinkaan kykenemme käsittämään. Me teemme irvikuvan rakkaudestasi, kun yritämme erilaisin omin keinoin tavoitella rakkauttasi. Eiväthän ne mitään auta. Miten meidän pyrkimyksemme voisivat mitään lisätä täydelliseen rakkauteen?  "Täydellinen rakkaus karkoittaa pelon."* Siitä näkee, kuinka vajaita ja janoavaisia me olemme; mehän pelkäämme... ettei meitä rakasteta.

"Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon." Joh. 7:37

Mennään tänään Jeesuksen luo, annetaan Hänen lämmittää kylmästä ja rakkauden janosta värisevää olemustamme. Ei unohdeta keitä me olemme: Jumalalle rakkaita!
Kun lapsena opeteltiin koulussa englantia, meille kaikille annettiin englanninkielinen nimi niille tunneille. Vaan muistanko minä sitä nimeä nyt? En. Koska en kokenut sitä omakseni.


---

* 1 Joh. 4:18: "Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa."

"Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa." 1 Joh. 4:9

"Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi." 1 Joh. 4:10
2 kommenttia:

  1. Ihana teksti! Jeesus voi tosiaan lämmittää meitä viluisia rakkaudellaan. Se on totta, että me emme tajua miten suuri ja ihana hänen rakkautensa on. Mutta jospa saisi tulla enemmän sitä tajuamaan ja maistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulle tuli jotain noista ajatuksista mieleen illalla nukkumaan mennessä. Ei sitä tosiaan millään tahdo käsittää, mutta jos edes vähitellen enempi alkaisi käsittää jotain siitä.

      Poista