tiistai 26. toukokuuta 2020

Sanoja masentuneelle

"saati jos sanot, ettet voi häntä nähdä; asia on hänen edessänsä: odota häntä." Job 35:15

Tämä tuntui itsestäni hyvältä lukea hartauskirjasta tänä aamuna. Olin juuri ehtinyt ajatella, etten jaksa tätä arkea, enkä osaa tulevaisuudeltakaan odottaa mitään hyvää. Mutta olin myös ehtinyt ajatella, etten saisi unohtaa sitä, että Jumala kuitenkin on läsnä ja vierelllä koko ajan.

Sitten luin toisesta hartauskirjasta:

"Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani." Ps 42:6 KR-92

Ja hartauskirjan teksti (Juha Vähäsarja/Joka päivä lupaus kantaa): "Masennusta ei aina  voi estää, vaikka kuinka haluaisi. Masennus lamaannuttaa, saa mielen sulkeutumaan ja elämän kaventumaan ahtaan puristavaksi. Masentuneen pelko on siinä, ettei pimeys koskaan pääty. Apua ei tulekaan, kukaan ei kuule eikä auta. Jumala sanoo nyt sinulle, masentunut sielu: "Odota ja ole kärsivällinen." Ole sittenkin kärsivällinen, vaikka et enää oikein jaksaisi. Odota vielä hetki ja saat nähdä, että Herra tulee jälleen avuksesi ja nostaa jalkasi kalliolle. Saat pian hengittää raikkaissa tuulissa  ja tuntea vapauden ilon. Odota siis, sillä saat varmasti kiittää ja ylistää Herraa, sinun auttajaasi. Saat huomata, ettet ollut missään  vaiheessa hukassa. Hän oli koko ajan lähellä ja kantoi sinua sylissään. Silloinkin, kun et jaksanut itse kulkea."  Joka päivä lupaus kantaa/Juha Vähäsarja


No, sitten otin vielä UT:stä sen lukuvuorossa olleen palasen: Johannes 10:1-21. Jeesus puhui siinä lampaista ja paimenuudestaan. Jeesus sanoi mm. sen ajatuksen, että kun susi tulee, väärä paimen häipyy. Mutta hän, hyvä paimen, pysyy lampaiden kanssa. ( Kts: Joh. 10:11-15)

Luettavana olleessa oli nyt sekin sana, jota joku päivä sitten olin muistanut, (valitusmielessä kylläkin miettien, mitä sekin tarkoittaa...): "elämä ja yltäkylläisyys",  mutta josta en muistanut, mistä kohdasta se oli kotoisin: "... Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja yltäkylläisyys." Joh. 10:10

---

No niin. Näillä eväin minä käyn tähän päivään.

Ei Jumala meidän Raamatunlukuamme tarvitse. Vaikka nuorena sitä vähän sillä mielellä luin. Ikäänkuin se olisi ollut jokin tarpeellinen suoritus Hänelle.... Minä sitä tarvitsen. Ja lyhyet luettavat jaksot on minulle hyviä. Ottaa  tarkemmin lyhyestä sen saadun, kuin että lukea posottaa kovalla vauhdilla pitkiä lukuja kokonaan.


Olkoon Jumala kanssasi tänään,
 missä sitten oletkin tai kuljetkin!10 kommenttia:

 1. Se on totta, mehän sitä raamatunlukua tarvitsemme. Se on meille ruokaa ja vahvistusta, ei mikään suoritus. Ihanaa rohkaisua olet löytänyt. Tuon masennustekstin minäkin luin Vähäsarjan kirjasta tänään. Onneksi meidän asiamme ovat kyllä Jumalan edessä. Onkoha tuo juuri se jae, joka on jossain käännöksessä niin, että asiasi on kyllä vireillä. Kyllä Jumala valmistelee koko ajan rukousvastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Vähäsarjan kirjatkin ovat varsinainen siunaus! Ja samoin Wislöffin. Se on ihana ajatus, että asiamme ovat hänen "pöydällään" valmisteltavana:)

   Poista
 2. Jumala myös sinun kanssasi rakastettava metsäntyttö,niin hyvä kirjoitus taas!
  Itse täällä vähän itkeskelin,kun luin David Pawsonin kuolleen HELATORSTAINA,eipä voisi parempaa kuolinpäivää Jumalan miehellä olla.
  En läheskään kaikkia hänen ohjelmiaa ole edes katsonut,mutta voi miten hänestä huokui rauha ja rakkaus.Kaikkien miesten ja isien pitäisi katsoa/kuunnella hänen opetuksensa "miehet Jumalalle",löytyy arkistosta.
  Katsotaanko teillä tv 7aa,itse en enää juurikaan muuta,niin kaameita ohjelmia tulee muilta kanavilta.Eilen taas oikein kauhistutti,kuinka nuoria kasvatetaan tätä kautta kaikkeen saastaisuuteen.
  Oi Jeesus tule pian,minä ainakin olen niin väsynyt tähän mailman hulluuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Minäkin jostain huomasin otsikon tuosta Pawsonista. Sopivantuntuinen päivä tosiaan Jumalan miehelle, kuten sanoit! Meidän ei ole tullut katsottua Tv7:a, eikä Alfa Tv:täkään. Olet aivan oikeassa, että kamalia ohjelmia tulee Tv:ltä muutoin tosi paljon. Meillä ei varsinaista Tv:tä olekaan, mutta Yle Areenasta on katsottu kyllä Isä Matteota ja jotain kirppisjuttuja, ja joskus luontojuttuja ja sentapaista. Tuolta Areenaltakaan ei ole kiva etsiä ohjelmia, koska siellä on myös paljon sellaista, joista ei välittäisi nähdä vilaustakaan. Tuo Isä Matteohan on tietysti ihan viihdeohjelma, mutta sellaisena ollut sikäli mielenkiintoinen, että kun siinä ratkotaan rikoksia, niin yleensä Jumalan armotekoja rikollisellekin julistetaan lopuksi. Ja elämäntavoissa arvostetaan sitä, mitä perinteisesti on sopivana pidettyä. Välillä olen noita kristilliä kanavia selannut, mutta en ole osannut oikein tarttua mihinkään ohjelmaan. Pitäisi taas joskus katsoa mitä siellä on. Ja juuri äsken soitti eräs tuttu ja puhui netissä olevista jumalanpalveluksista. Yhden tässä aiemmin katsoimmekin, ja se oli hyvä, rukous oli siinä aiheena.
   Tässä linkki siihen:
   https://www.youtube.com/watch?v=S1AMrcc7FGM

   Poista
 3. Sending a hug!! Stay connected to the Lord God for all your needs.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että sait Sanasta lohdutusta, Hän sanallaan virvoittaa väsyneitä <3

  VastaaPoista
 5. "Mutta Jumala, joka masentuneita lohduttaa, lohdutti meitä Tiituksen tulolla"...2kor.7 luku
  Jos me olemme masentuneita, niin meillä on uskovia ystäviä joiden kautta saamme iloa,lohdutusta,virvoitusta, niinkuin Tiituskin sai ylenpalttista iloa ja virvoitusta uskon veljiltä.
  Tuo Raamatun luku on niin hyvä.
  Kiitos aihe on se että Jumalan sana on meillä vapaasti luettavissa, sanaa ei koskaan voi lukea liikaa, se on meidän ruokamme, sen kautta Jumala puhuu meille.
  Aikoinaan kun Neuvostoliitto ei ollut niin vapaa maa, vietiin salaa Raamattuja, moni tuli uskoon lukiessaan siellä Raamattua, ihmisillä oli Jumalan sanan nälkä, meiltäkin voidaan ottaa Jumalan sana pois, niinkuin sana sanoo Aamoksen kirjassa, tulee Herran sanojen kuulemisen nälkä, mutta Herran sanaa ei löydy. jos meillä ei olisi Jumalan sanaa, me nääntyisimme, kuolisimme hengellisesti nälkään ja janoon.
  OneWay tv kanava 30. on myös todella hyvä, mikä tulee joka viikonloppu, siinä on paljon myös uskoville opetusohjelmaa hengen ravintoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan on ruokaa. Välillä makoisaa, joskus ei ehkä niin mieluista, mutta tarpeellista silti. Paikoissa missä uskovia vainotaan, opetellaan ulkoakin tekstejä. Tuota OneWay tv-kanavaa en muistanutkaan. Pitäisikin käydä vilkaisemassa, mitä siellä on.

   Poista