sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Rohkaistaan - ja rohkaistutaan - pitämään kiinni siitä

"Niinpä hänen oli joka suhteessa tultava veljiensä kaltaiseksi, jotta hänestä tulisi armahtava ja uskollinen ylipappi ja hän voisi Jumalan edessä sovittaa kansansa synnit. Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan  niitä, joita koetellaan.

Tämän tähden, te pyhät veljet, te, jotka olette saaneet taivaasta kutsun, kiinnittäkää katseenne  Jeesukseen, joka on tunnustuksemme apostoli ja ylipappi.

Hän on herransa luottamuksen arvoinen, niin kuin Mooses oli "kaikissa hänen huoneensa asioissa", mutta hänet on katsottu suuremman kunnian arvoiseksi, yhtä paljon suuremman kuin rakentajan kunnia on rakennuksen kunniaa suurempi. Jokainen talo on jonkun rakentama, mutta Jumala on rakentanut kaiken.

Mooses oli kyllä uskottu "kaikissa hänen huoneensa asioissa", mutta silti vain palvelija, elävä todiste siitä, mitä Jumala myöhemmin oli puhuva.

Kristus sen sijaan on Poika, jonka haltuun on uskottu Jumalan koko rakennus. Tämä rakennus olemme me, kunhan loppuun saakka säilytämne rohkeutemme ja luottavaisin ja iloisin mielin tuomme julki toivomme." Hebr. 2:17-18, 3:1-6 KR-92 

(Ei sitä rohkeutta, toivoa ja iloa tarvitse itsestään yrittää puristaa, tehdä mitään saavutusta siitä. Se on paremminkin meille annettu oikeus; saamme tehdä...:)



(Näillekin aukeille on luvassa ensi vuonna taas uusi kukkaloiston aika... :)


"Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana "tänä päivänä" on voimassa, ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi. Mehän olemme osalliset Kristuksesta, kun vain loppuun asti pidämme kiinni siitä todellisuudesta, jonka yhteyteen jo alussa olemme päässeet". Hebr. 3:13-14 KR-92 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti