perjantai 24. heinäkuuta 2020

Jumalan suunnitelmia ei voi mikään estää - Korkeimman suojassa

"Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka liikutan meren, niin että sen aallot pauhaavat, jonka nimi on Herra Sebaot. Ja minä olen pannut sanani sinun suuhusi, minä olen kätkenyt sinut käteni varjoon..." Jes. 50:15-16

Paavali oli vaarassa. 50 miestä oli tehnyt valan, etteivät söisi, eivätkä joisi, ennenkuin olisivat saaneet Paavalin hengiltä. He vielä selittivät itse suunnitelmaansa ylipapeille ja vanhimmille, joita tahtoivat myös mukaansa tämän suunnitelman osaksi: "Me olemme kirouksen uhalla vannoneet..." Vetivät siis itse kirouksenkin ylleen. He halusivat ylipappien ym. muiden pyytävän kasarmin päälliköltä, että Paavali tuotaisiin vielä muka heidän tutkittavakseen, jotta he, valan vannoneet, voisivat hänet tappaa jo ennen perillepääsyä.

Mutta Jumalalla oli aivan toisenlaiset suunnitelmat, jotka hän tahtoi toteuttaa. Paavalin oli mentävä Roomaan. Edellisenä yönä oli itse Herra seisonut Paavalin tykönä ja sanonut: "Ole turvallisella mielellä, sillä niinkuin sinä olet todistanut minusta Jerusalemissa, niin sinun pitää todistaman minusta myös Roomassa". Niinpä sinne Roomaan oli sitten Paavalin päästävä. Sitä hän oli itsekin jo aikaisemmin ilmaissut haluavansa, vaikka hänellä oli varmasti ollut aivan toinen tapa mielessä mennä sinne; vapaana, eikä vangittuna: "...minun pitää nähdä myös Rooma.". Ja tähän Roomanmatkaan Jumala valmisti Paavalia monien uskonystävien kautta. Ja antoi Paavalille itselleenkin tiedon, että jotain sellaista tulee tapahtumaan, että "kahleet ja ahdistukset minua odottavat."

(Apt. 23 kertoo Paavalista tuon tapauksen. Ja Apt. 19:21: "nähdä myös Rooma". Apt. 20:23: "kahleet ja ahdistukset")

Minkä Jumala on päättänyt, se tulee tapahtumaan, vaikka ihmiset yrittäisivät sen estää.

---------------


KORKEIMMAN SUOJASSA

"Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi." Ps 121:7

"Varjelee sielusi". Sehän se kaikkein tärkein on. "Kaikesta pahasta". Mikä on pahaa? Onko sitä kaikki se, mitä me sillä käsitämme? Tai jos onkin, Jumala voi laittaa sellaisetkin asiat palvelemaan hänen hyviä suunnitelmiaan, palvelemaan hyvää. Eikö silloin voi olla varjeltuna kaikesta pahasta?

"Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa." Fil. 4:13

Eikö sekin ole yhtä vahvasti sanottu, kuin tuo psalmijaekin? Vahvoja lupauksia molemmat.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Herralle Hänen armostaan ja huolenpidostaan tänäkin päivänä!

    VastaaPoista
  2. Se on ihanaa, ettei mikään voi estää Jumalan suunnitelmia toteutumasta. Hän voi varjella, ja on ihanasti sanottu muuten tuo "varjelee sielusi". Jumala voi myös panna pahankin palvelemaan hänen hyviä suunnitelmiaan!

    VastaaPoista