keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Jumalan palkkataulukoista...

Jumalan "palkkataulukoiden" perusteet ovat erilaiset kuin mihin olemme muutoin tottuneet. Mutta se on vain lohdullista. Se joka on kovasti  tehnyt työtä Jumalan elopelloilla, saa kyllä hyvän palkan. Mutta entäpä hän, joka kokee, ettei ole oikein saanut edes mahdollisuuksia mihinkään? Jumalallapa on kuitenkin sellainen "suurennuslasi", jolla Hän näkee paljon enemmän kuin me. Ja palkka tulee sen mukaisesti, mitä Jumala näkee. Ei sen mukaan, mitä itse luulemme.

"Joka ottaa profeetan vastaan siksi, että tämä on profeetta, saa profeetan palkan, ja joka ottaa vanhurskaan vastaan siksi, että tämä on vanhurskas, saa vanhurskaalle kuuluvan palkan.

Ja joka antaa yhdellekin näistä vähäisistä maljallisen raikasta vettä vain siksi, että tämä on opetuslapsi - totisesti: hän ei jää palkkaansa vaille."
Matt. 10:41-42 KR-92

Ja viimeisen tunnin työntekijälle maksetaan sama, kuin kokopäiväisesti ahertaneille. Ja jos se aiheuttaa närää niissä koko päivän työskennelleissä, heiltä kysytään; että eikö heidän saamansa palkka ollutkin juuri se, josta sopimus tehtiin? (Matt. 20:1-16)

"Ota omasi ja mene. Mutta minä tahdon tälle viimeiselle antaa saman verran kuin sinullekin." Matt. 20:142 kommenttia:

  1. Ihana kuva! ❤ Onneksi Jumalalla on se suurennuslasi, jolla hän näkee ne meidän pienetkin teot. Ja hänen silmissään pienikin voi olla suurta, niin kuin se vesilasin antaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo kirkas vesipisara oli niin kiva:) Itse helposti väheksymme tekemisiämne, tai sitten suurentelemme, mutta Jumala näkee oikein, onneksi.

      Poista