sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Miksi pysyin poissa...

"....Minua pelotti, koska... siksi piilouduin." 1. Moos. 3:10 KR-92 

"Koska"-sanan jälkeen on tilaa omille selityksille. Mutta pelko on se sana, joka kattaa selitykseni. Käytännön esimerkki omasta elämästäni.  En ollut yli kahteen vuoteen ollut jumalanpalveluksessa seurakunnassamne. Emme ole muutoinkaan käyneet kuin hyvin harvakseltaan, mutta tämä on ollut oikein pohjanoteeraus. Mutta nyt päätimme mennä. Sillekin olisi selitystä, miksi päiväksi valikoitui juuri tämä. Mutta pääsyy sille, etten ollut  käynyt, oli juuri pelko. Sillekin selitykselle löytyy tietysti omat selityksensä.
Hieman huvittavaakin, ja ehkä rohkaisevaakin päivän aikomuksen kannalta, oli tuo jakeen osa, joka muiden luettujen jälkeen pilkisti suljetun kirjasen sisältä.☀️

Ihminen ei voi häätää kaikkia pelkojaan pois. Mutta voi rohkaistua silti jotenkin toimimaan. Yhdessä toisessa pikku kirjasessa*, on tällainen mieleeni jäänyt lainaus: "Te pelokkaat pyhät, rohkaistukaa taas". Se on William Cowperin runosta.


---

* Kirja: Sukupolvien toivo. Elämän tarkoituksen pohdintaa. Toim. Nick Page. Uusi Tie 2000. 

(Ehkäpä voisin tehdä joskus kirjasta oman juttunsa. Se on pieni, noin sentin paksuinen ja lyijykynän ✏️ korkuinen. Ja minulle oli hinnaltaan 0,50 euroa, kun sen kirpparilta joitakin kuukausia sitten ostin. Mutta siitä on tullut yksi esilläpidettävä suosikkini.)


---

Tässä myös toisen blogini tämänpäiväinen juttu. Se sai myös alkunsa saman, "väärän" päivän, toisesta jakeesta:

https://vaaranlaella.blogspot.com/2022/04/tilivelvollisena.html

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä päivityksestä. Hyvin kosketti itseänikin.
  Siunattua Palmusunnuntaita ja Pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sinulle myös hyvää pääsiäisen aikaa! Siellä tosiaan tuli nyt käytyä, mutta jos sitä ei olisi jo eilen päätetty, ja tänään ikäänkuin täälläkin "luvattu", niin menemättä se olisi taaskin jäänyt. Lähdettiin vielä turhan myöhään ja mentiin vähän myöhässä. Asettauduttiin sitten helpoimman mukaan eteisaulan penkille.

   Poista