tiistai 19. huhtikuuta 2022

Kristuksen kirje

"On maailmassa Kristuksella kirje, sen kirjoituksen kaikki nähdä voi..." - soi mielessäni eilen vanhasta laulusta.* Löytyi myös maasta, tieltä, tuo  koivusta irronnut, kuin palanen jostain muinaisesta kääröstä, entisaikain "kirjepaperista". Teki oikeastaan mieli kirjoittaa tuohon jotain, mutta arvelin, että se voisi pilata tuon, ja niinpä jätin sen aikeen.


Room. 1:20


"Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa," Room. 1:20

Ja seuraava jae puhuukin sitten siitä, miten ollaan tunnettu Jumala, mutta ei olla häntä Jumalana kunnioitettu ja kiitetty, vaan ollaan ajatuksiltamme turhistuneita ja ymmärtämätön sydämemme on pienentynyt... Armahda Jeesus meitä! Anna valosi valaista pimeytemme! Anna taivaallista näkökykyä meille, että sinun käsiesi jäljen tunnistaisimme!


---

* Vuonna 1980 Ristin Voitto julkaisi 11 laulua sisältävän vihkosen nimeltä: "Muista veljiäsi. Neuvostoliiton kristittyjen lauluja. Toimittanut Seppo J. Järvinen." Ne myös levytettiin: "Muista veljiäsi. Henkka ja ystävät." Sitä oli saatavana levyllä ja kasettina. Nämä tekivät kyseisen vihkosen laulut monille tutuiksi. Itsellenikin niistä puolet tuttuja, kuten esim. laulu nimeltä:

"Kristuksen kirje", josta jutun alussa  oli alkusanat. Suomalaiset sanat Tytti Träff. Muut minulle tutut olivat: 
"Matkalaulu: Olen matkalla vain laulan kulkiessain ..." 
"Joskus saan niin murhemielin tunnustaa mä lankesin..."
"Kun murhe on ja sydän itkee..."
"Herrani, mä katseen sinuhun nyt luon..."
"Muista veljiäsi: Kellastunut kuiva lehti...".

Meillä saattaa olla kyseinen kasetti jossain varastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti