lauantai 2. huhtikuuta 2022

Mieleen tullut ajatus, jota luulin jakeeksi

"Puhdistakaa mielenne totuuden kirkkauteen."*
 
Tuollainen tuli mieleeni ja ryhdyin etsimään jaetta. En löytänyt. Mutta totuudesta kyllä puhutaan Raamatussa paljon, ja tuo ajatus varmaan, että totuuden tulisi olla kirkkaana mielessämme,  sisältyy silti niihin jakeisiin, joita Raamatussa on totuudesta kirjoitettu, vaikkakaan ei noin sanoin. 

* Muistuttaa hieman tätä jaetta: "Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljesrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä," 1. Piet. 1:22 
Kirkas, kuulas, selkeä - Totuus! Jeesus sanoi olevansa: tie, totuus, ja elämä. Elämä, jota ilman me emme voi elää. Tie, jota ilman emme voi kulkea. Ja Totuus, jota emme pysty itse pitämään. Me hairahdumme hyvistä aikomuksistamme huolimatta kaikenlaiseen. Tulkoon Totuus Jeesuksessa meihin! Asettukoon asumaan sydämemme sisimpään ja puhukoon meille totuutta siitä, millaisia todella olemme. Siivotkoon Totuus sydämemme kaikesta pahasta, antakoon anteeksi syntimme. Antakoon Pyhän Henkensä puolustajaksemme pahaa vastaan. 

Enme omin sanoin, syin, tai kätten teoin, voi itseämme puhdistaa. Mutta voimme tuoda Jeesuksen katseen eteen itsemme, pyytää häntä tarkastamaan meidät ja puhdistamaan ja korjaamaan sen, mikä on väärin. Mielellään Hän sen tekee. Ei jätä meitä yksin vaikka kuinka likaisia olisimme. Hän puhdistaa, hänellä ainoastaan on siihen voima, valta ja kunnia. Häneltä yksin saamme "kirkkaat ikkunat" - puhtaan sydämen. 

Meidän on hyvä muistaa ristin ryöväri, joka pyysi Jeesusta vain muistamaan itseään! Tai publikaani, joka rukous oli, että hänelle oltaisiin armollisia... Jeesus on! Ja Jeesus muistaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti