tiistai 10. toukokuuta 2022

"Mitä te muusta..."

"Jos siis näinkään vähäinen asia ei ole teidän vallassanne, mitä te muusta huolehditte?" Luuk. 12:26 KR-92 


Ja mikä sitten olikaan se "vähäinen" asia siinä edellisessä jakeessa  - Jeesuksen sanomana?:

"Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?" j. 25

Meidän mielestämme elämän pituuteen vaikuttaminen on mitä suurimmassa määrin iso asia. Mutta taivaallisesta näkökulmasta katsoen se näyttää toisenlaiselta, sillä siellähän tiedetään siitäkin kaikki yksityiskohdat ja asiaan vaikuttavat seikat. Saati sitten kaikesta muusta, jolla me alituiseen itseämme vaivaamme.  Niinkuin minäkin tänä aamuna. Minä esimerkiksi yhdestäkin asiasta ajattelin, etten voi tehdä sille mitään muuta ... kuin rukoilla. Havahduin omaan ajatukseeni, sillä siinähän oli se, että ikäänkuin kaikki muu touhu olisi ensisijaista ja rukous sitten kuin joku jämäpala vain... Eihän se niin pitäisi olla! Vaan rukous on se tärkein keino ja muut tulee perässä ja kenties rukouksen siivittämänä. 

Voi sentään, millaisia sitä ollaan... Pieniä, vielä puhumaan opettelevia lapsia vasta!
Jos oikein muistelemme, niin ei se isoveljemme Jeesus tainnut sanoa, että: muistakaa nyt vaan koko ajan pitää ne kaikki huolet mielessänne ja märehtiä ja murehtia niitä. Ja tietenkin vaivata itsenne äärirajoille, että saatte kaikki ongelmat pois... Päinvastoin! Hänhän kehotti olemaan huolehtimatta niin kovasti kaikesta, ja se oli senkin takia jo ihan, että Isähän siitä kaikesta jokatapauksessa pitää huolta. Mutta jotenkin me emme taida oikein uskoa sitä. Kun meillä on eriävät näkemykset mikä on tarpeen... 

2 kommenttia:

  1. Niin, murehtimallahan ei saa mitään hyvää aikaan, aiheuttaa vain itselleen pahaa oloa. Mutta silti sitä sortuu aina tekemään. Rukous on tosiaan se kaikkein tärkein vaikuttamiskeino.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan just niin, että sen kyllä tietää, ja kuitenkin toisin toimii...

      Poista