torstai 26. toukokuuta 2022

Elämän rakentamista...

"Rakkaat ystävät, rakentakaa

te edelleen 

elämäänne

pyhimmän

uskonne

perustalle,

Pyhässä Hengessä rukoillen." 


Juudaksen kirje 1:20 KR-92

Voidaan miettiä, suunnitella, rakentaa, puuhastella, ja uskoa, elämässä monenlaista. Mutta pyhimmän uskon perustalle kehoitetaan rakentamaan. 

"Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus."  1. Kor. 3:11 

Paras perustus ei olekaan hyvät asiat elämässämme; ei hyvä terveys, ei hyvä koulutus tai hyvä työ, ei hyvä puoliso eikä koti, tai mikään sellainen sinänsä hyvä asia. Ne voivat olla hyviä rakennuspalikoita. Mutta Jumala voi kyllä antaa muunkinlaisia hyvän elämän rakennuspalikoita, jotka eivät meitä kenties itseä niin innosta. Mikä on itseasiassa hyvä elämä? Siihen voi olla monenlaista vastausta, mutta paras lienee se, minkä Jumala antaa; Jeesuksen sanoin: "...Minä olen tie, totuus ja elämä..." Joh. 14:6

---

Mieleeni tuli tuo ylimmän jakeen ajatus: rakentakaa elämänne pyhimmän uskonne perustalle,  kun olin ensin muistellut vanhoja, eli vanhempieni kotitalojen paikkoja, joista kumpikaan paikoista ei ole enää suvun omistuksessa. Niistä toisesta paloi talokin jo 70-luvulla.  Vanhojen miettimisestä siirryin sitten  miettimään tulevia. Mikä voisi olla parempi vaikka  elämänohjeeksi nuoremmille polvillekin, kuin tuo;  sille kestävimmälle perustalle oman elämän rakentaminen? 

Jos olet käynyt joskus katselemassa vaikka vanhoja talon paikkoja, saatat nähdä maassa yhä perustukset, vaikka rakennukset ovat hävinneet.

Jeesus Kristus. Sillä seisokoon elämämme. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti