sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Hengellinen pieneläjä - "pienviljelijä"

Koen olevani sellainen "hengellinen pieneläjä". Ja niin muutoinkin. Menestystä ei näytä olevan. Toisaalla ovat suuret "tilalliset" ja "menestyjät", joilla kaikki hankkeet tuntuu menestyvän.

Tänä aamuna mieleeni tuli laulun sanoja: "...suo kipinä Henkesi tulta, minun syömmeni kynttilään..." Se on Hilja Aaltosen laulun sanoja. 

Joskus on niin, että nuotion sytyttäminen on kovin hankalaa. Kuten meillä muutamia päiviä sitten. Monenlaista sytykettä piti olla, ja siltikin homma takkusi. Nuotionhoitajan piti puhaltaa siihen aika ajoin, että liekki taas nousi. Toisaalta sytytetyn nuotion tulet voi pienestä kipinästä lennähtää muualle ja sytyttää isonkin palon. Mutta me jotka  "hengellisien nuotioidemme" ääressä kykimme, tarvitsemme kyllä sen kipinän Taivaalliselta sytyttäjältä.... Muuten ei syty. Mutta Taivaallinen sytyttäjä sytyttää vaikka märät puut!



"Katsokaa, nähkää omin silmin! Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä! Onnellinen se, joka turvaa häneen." Ps. 34:9 KR-92


---

Kuunneltavaksi ja katsottavaksi:

Virsi 14: "Syvässä yössä viesti kiirii... Näin Herra meidät pelastaa..":

https://virsikirja.fi/virsi-14-syvassa-yossa-viesti-kiirii/ 

Virsi 114: "Oi Pyhä  Henki, Jumala, nyt meille rauha lahjoita... Kirkasta armo Kristuksen...":

https://virsikirja.fi/virsi-114-oi-pyha-henki-jumala/ 






4 kommenttia:

  1. Taivaallisen Isän silmissä ei ole pieniä ja suuria, vain rakkaita ja tasa-arvoisia lapsia. Ole siunattu, Metsäntyttö! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ollaan siinä asemassa kaikki samalla viivalla, vaikka muutoin miltä tuntuisi. Siunausta sinulle myös Piipe:)

      Poista
  2. Jumalan valtakunnassahan lopulta pienin on suurin ja viimeiset tulevat ensimmäisiksi. Yritin kommentoida yhtä aiempaa postaustasi, mutta sinne ei pystynyt edes kirjoittamaan. Mitähän blogger taas temppuili? Oli hyvä ajatus siinä jakeessa "minne ovatkaan joutuneet..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, ettei siellä mitata samoilla mitoilla kuin täällä. Onneksi niin:)
      Tuosta bloggerin touhuista tuli mieleen, että taannoin mulla oli sama ongelma yhdessä blogissa, mutta myöhemmin se kommentointi sitten onnistui. Ja mitä kommenttihommiin muuten tulee, tästä on nyt tullut muutenkin kummaa. Hyvin pystyy kirjoittamaan lyhyen kommentin, mutta vähänkään pidemmän kanssa menee jo vaikeaksi (ainakin kännykällä), sillä se kohta johon pitäisi kirjoittaa, peittyy vähän väliä näkyvistä ja joutuu sokkona kirjoittamaan ja sitte tarkistelemaan, että miten meni:(

      Poista